Montaj pardoseli WPC

Înainte de instalare , vă rugăm să citiți cu atentie, aceste instrucțiuni. Producătorul sau distribuitorul nu va fi raspunzator pentru daune sau prejudicii rezultate din instalare necorespunzătoare. Folosirea sau instalarea defectuoasă poate deteriora materialul. Produsele fabricate de Latech Composite sunt proiectate exclusiv pentru utilizare în aer liber, conform destinației. Nu este adecvat ca material de construcție.

Înainte de a începe lucrările de instalare, ar trebui să se faca o aclimatizare  a materialului asezat in locul de montaj cu aproximativ 24 de ore inainte de inceperea montajului. Temperatura ambiantă recomandată în timpul asamblării un minim de 5 ° C.  Placile din lemn compozit  poate fi tăiate, găurite  și instalate  utilizând instrumente standard. Din motive de securitate, în momentul instalării, folosiți mănuși și ochelari de protecție. Daca nu aveti abilitati tehnice, vă recomandăm sa executati montajul cu o echipa instruita pentru acest scop.

Instrumentele necesare Pentru instalarea de terasa, pardoselilile exterioare Latech Composite sunt  suficiente unelte standard, cum ar fi:

 • Ferăstrău
 • șurubelniță
 • bormașină
 • ruletă
 • Nivelă

Instrucțiuni de montaj

 •   Suprafata pe care se efectueaza montarea sistemului Latech trebuie sa fie plana si  neteda cu o singura panta usoara.
 •  Este recomandat in ambele cazuri utilizarea clemelor corniere. (img.2)
 •  Acestea vor permite dilatarea longitudinala  structurii.
 •  Nu se va fixa structura de suportul beton in puncte fixe decat provizoriu pana la finalizarea partial a montajului dupa care acestea vor fi scoase
 •   Se va lasa un interval de 2 cm fata de orice obstacol (perete,bordura, etc.) de la care incepe sau intersecteaza structura.
 •  Elementele de structura se vor monta la maxim 30 cm una fata de cealalta
 • E obligatoriu ca  marginile tututror scandurilor sa se sprijine pe sina de structura
 • Astfel incat daca este cazul ele se vor dubla.
Se monteaza clemele de inox sau plastic prin operatia de pregaurire cu un burghiu de 3 mm. A nu se utiliza suruburi autofiletante !

Montajul primei cleme trebuie facut la 1cm minim de capatul profilului de structura pentru a evita fisurarea acestuia. In cazul clemelor de plastic se va evita strangerea lor astfel incat sa nu permita  deplasarea longitudinala  a lamelei deck. In ambele cazuri atat cleme plastic cat si inox se va folosi o clema de franare la mijlocul lamelei care va bloca deplasarea  ei in mod haotic permitand o dilatare  egala in ambele parti.

La capete, pe directie longitudinala, se lasa un spatiu de dilatare conform tabelului intre doua scanduri consecutive, pentru a permite dilatarea ca si scurgerea apei sau a zapezii. Lugime                 La  diferenta de temperature de scandura              10grade C     20grade C      30 grade C   40 grade C     50 grade C 1 m                      3                    3.3                    3.6              3.9              4.2 Atentie dilatarile cresc proportional functie de lungimea scandurii !!! Pentru pastarea unui rost egal pe toata lungimea se vor folosi cale distantier si chinghi de sustinere. Recomandam utilizarea unui ciocan de cauciuc si nu lovirea ei cu piciorul care poate provoca deformari ale clemei sau stirbirea lamelei.

Greseli de montaj care duc la pierderea garantiei pardoselilor din WPC:

-fixarea sinei in beton
-nerespectarea spatiilor transversale si longitudinale intre scanduri.
-lipirea sinei de sustinere sau a scandurilor de pereti sau alte obstacole.
-strangerea la maxim a suruburilor de fixare a clemelor plastic
-omiterea pregauririi sinei sau fixarea cu suruburi autofiletante a clemelor pe sina.
-neasigurarea pantei de scurgere a apei si a unei bune aerisiri a podelei.
Pentru inchiderea sistemului se va folosi un profil cornier din aluminiu la alegere in functie de culoare si gusturi cu dimensiunea minima de 30/30mm. Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati

Pin It on Pinterest

Share This
Scroll to Top