Cum se determină prețul compozitului și de ce există diferențe?

Aceasta este o întrebare la care mulți potențiali clienți încearcă să găsească un răspuns și să înțeleagă de ce există pe piață produse cu diferențe de preț, uneori chiar semnificative. Primul aspect este derivat din secțiunea de profil. Profilul de secțiune completă costă mai mult decât profilul de fagure.

Gama clasic

Pardoselile din gama Clasic produse de Latech Composite sunt produse din materii prime de calitate.

Gama premium

Profilele din lemn compozit din gama Premium sunt profilele pentru terase cele mai avansate din punct de vedere tehnic pe care compania noastra le produce

       Un alt aspect extrem de important care determină prețul produsului este derivat din ce componente este fabricat: un amestec de două componente principale: lemn și polimer plastic. În plus, există aditivi care îi permit să reziste în timp. Tocmai prin natura sa, fiind un compozit, se pot insera in cadrul formulei tipologii de produse de diferita calitate. Gândiți-vă la partea polimerică: în mod normal, se utilizează tot sau o parte din polimerul reciclat. Când vorbim de material reciclat sau regenerat vorbim de „materie primă secundară” sau „ aflat la a doua viață”: este important să alegem din ce produs provine polimerul care urmează să fie folosit. Există instrumente care pot permite verificarea materialului polimeric și a indicelui de topire al acestuia.

Un producător conștient de calitate va selecta și testa o materie primă de foarte bună calitate, în timp ce un producător sensibil la preț va selecta o calitate inferioară sau o combinație a acestora.

       Lemnul este cealaltă componentă principală. Un bambus definește cu siguranță un produs din China, dar există multe alte caracteristici necesare pentru a crea un produs de calitate excelentă. In primul rand granulatia (dimensiunea produsului) ar trebui sa fie foarte fina, un produs cu granulatie grosiera are un cost scazut dar va provoca o absorbtie excesiva de apa si umiditate si deci deteriorarea profilului pe termen lung. Calitatea lemnului este de asemenea importanta, lemnul de conifere (lemn moale) cu aceeasi granulatie, are o absorbtie mai mare a umiditatii in comparatie cu lemnul de esenta tare (lemn tare) ceea ce garanteaza si o rezistenta mai mare a produsului final. Costurile urmează în mod natural caracteristicile care variază de la cel mai mic, bambus, la lemn moale, la lemn tare.


Un alt aspect important este derivat din aditivii adăugați în compoziție.  Aceștia  sunt la fel de importanți  ca și  cele două materii prime principale (lemnul și plasticul), deoarece permit coeziunea chimică dintre lemn și plastic ,  determină și durabilitatea produsului final,  precum și stabilitatea culorii,  prin utilizarea agenților antioxidanți, anti-UV și anti-mucegai.

          Piața le oferă de orice calitate și cost, și doar unii dintre cei mai buni agenți pot garanta durabilitatea produsului finit.
Este clar că numai prin folosirea materiilor prime sau a materiilor prime secundare de înaltă calitate se va putea obține un produs final care să garanteze rezultate excelente, nu există în lume un produs care să poată fi mai bun decât materialele necesare pentru realizarea lui.

 

Produsele din lemn compozit (WPC) fabricate de Latech Composite trec prin faze de testare riguroase, ceea ce ne permite să oferim clienților noștri garanția că au făcut o alegere foarte bună.

Pentru mai multe informații și sfaturi, nu ezitați să ne contactați prin e-mail<br/>

–     CLICK AICI

Pin It on Pinterest

Share This
Scroll to Top